19 jun

Tertúlia: Mostra d’ecodisseny

Aula Ambiental de la Sagrada Família (C/Lepant, 281 · Barcelona)

18:00h
Tertúlia que s'introduirà en els conceptes emergents d’ecodisseny i economia circular, coneixent tres projectes dissenyats amb aquests criteris, entre ells el projecte reWINE. Es valorarà els seus beneficis ambientals i quins passos hem de fer per avançar cap aquest nou model d’economia.
Aula Ambiental de la Sagrada Família
04 maig

Fira del Vi de Falset

Falset

18:00

La Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant) se celebrarà entre els dies 4 i 6 de maig, amb una participació rècord de cellers: un total de 75, dos més que en les edicions de 2016 i 2017. 

La Cooperativa Falset Marçà, soci del projecte reWINE, serà protagonista de molts dels actes que es duen a terme duran aquesta Fira. La seva Catedral del Vi estarà plena de vida tant dins com fora, on tenen cabuda tots els públics i amb activitats per a tots els gustos. Vendran el vi imus reWINE, que està embotellat amb ampolles reutilitzades i participa a la prova pilot del projecte. 

 

 

Ajuntament de Falset
21 febr.

Fòrum Internacional de Gestió de Residus #wasteinprogress

Fira de Girona (Passeig de la Devesa, 34, 17001 Girona)

09:30h
El segon Fòrum internacional #wasteinprogress tractarà sobre la gestió dels residus en municipis i en regions turístiques i en grans esdeveniments, presentant casos d’èxit de models de recollida de ciutats d’arreu del món amb resultats de reciclatge superiors al 60%.
 
#Wasteinprogress és un punt de trobada professional, on es reuniran empreses especialitzades que poden acompanyar les administracions en el procés de millora de la gestió dels residus, i un aparador de projectes d'innovació empresarial que poden contribuir a l’assoliment dels objectius i dels resultats de reciclatge. A més, serveix d'espai de connexió entre el sector públic i el sector privat.
Ajuntament de Girona i Fira de Girona
18 nov.

9a edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Arreu de Catalunya

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2017 se celebrarà del 18 al 26 de novembre de 2017 i se centrarà en la sensibilització de mesures per reduir la generació de residus. El primer dia de la setmana es dedicarà al Dia temàtic de la prevenció de residus, i aquesta edició versarà en allargar la vida dels productes, amb l’eslògan: “Donem-li una nova vida”.
Agència de Residus de Catalunya
31 oct.

Jornada tècnica: "La gestió dels residus dels cellers de l’Empordà"

Centre Cívic de l’Ajuntament (Plaça de l’11 de setembre, s/n · 17493 · Vilajuïga)
09:45h
L’elaboració del vi que es realitza als cellers de l’Empordà, al marge del volum de producció i del tamany de la planta, genera uns subproductes que requereixen ser gestionats de forma adequada seguint una normativa determinada per evitar danys mediambientals principalment. Aquesta jornada pretén ajudar als responsables tècnics i gerents de les diferents empreses elaboradores de vi a l’Empordà per tal que la gestió, que fan dels residus, s’adeqüi a la normativa i alhora posi en valor aquests subproductes per a la fertilització dels sòls agrícoles o altres possibles aplicacions.
 
També es dedicarà una petita part de la jornada per presentar el projecte “REWINE” com a iniciativa innovadora del reciclatge de les ampolles de vidre.
Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
31 maig

La gestió dels residus municipals: reptes de futur

Castell de Castelldefels (Avinguda Manuel Girona, s/n, 08860 Castelldefels, Barcelona)

09:00h

L’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Castelldefels han organitzat aquesta jornada entorn La gestió dels residus municipals: reptes de futur, amb la voluntat que càrrecs electes, representants institucionals i tècnics de diversos ajuntaments i administracions facin un debat sobre la gestió dels residus municipals. El model de gestió i com avançar cap als objectius de recollida selectiva per a l’any 2020 millorant-ne els resultats seran els dos grans blocs de debat de les ponències.

El projecte reWINE participa al Bloc 3 de la jornada i es presenta com una proposta innovadora per al Residu Zero.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Castelldefels
18 maig

Conferència internacional: "Prevenció qualitativa, una nova via cap a l'economia circular"

Casa Llotja de Mar (Passeig d'Isabel II, 1 · 08003 Barcelona)

09:00h

El 18 de maig de 2017, l’Agència de Residus de Catalunya, en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR) i del projecte reWINE, organitza una conferència internacional per compartir experiències, comparar punts de vista i explorar nous camps d'acció en la prevenció de residus i, especialment, en la prevenció qualitativa.  Aquesta conferència coincidirà també amb la celebració de la 15a Jornada de Prevenció de Residus. 

A la tarda, tindrà lloc un workshop del projecte reWINE, en què participaran experts del sector del vi i es coneixeran tres experiències d'altres països europeus.

Agència de Residus de Catalunya (ARC)
06 abr.

Presentació pública del reWINE

Palau Robert · Sala Cotxeres (Passeig de Gràcia, 107 · Barcelona)

12:00

Presentació del projecte reWINE dirigida a totes les entitats que directa i indirectament estiguin relacionades amb la producció, la venta i el consum d’ampolles de vi.

Agència de Residus de Catalunya, Parc de Recerca UAB, Rezero, Inèdit, Cooperativa Falset Marçà i Maria Nutó
19 nov.

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

A tota Europa

Tot el dia

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és una iniciativa de la Comisisó Europea que promou la implementació d'accions de sensibilització sobre els recursos sostenibles i la gestió de residus al llarg d'una setmana.

Organitza: Projecte EWWR
26 oct.

RECUWATT 2016

TecnoCampus de Mataró

Av. Ernest Lluch, 32 08302 Mataró

02:00h

Des de 2011, RECUWATT és el congrés internacional de referencia al sud d'Europa sobre Reciclatge i Energia.

Organiza: Consorci pel Tractament de Residus del Maresme, Agencia de Residus de Catalunya i el Departament de Sostenibilitat i Territori de la Generalitat de Catalunya, Fundació Forum Ambiental i els Consorcis de Residus del Vallès Oriental i Occidental